Spring til indhold

Budgetforhandlingerne

For tiende år i træk er socialdemokraterne inviteret til de årlige forhandlinger om det statslige budget. Lige så mange gange er mødet med skiftende borgerlige finansministre afsluttet på ultrakort tid. Også i år.Denne gang troppede Thorning og Søvndal op,hånd i hånd, som et ægtepar for at demonstrere, at regeringens oplæg var aldeles uspiselig.

Det vil være en opgave af format at få flertal for en ny budgetaftale i år. Blå og rød blok står meget lige, så et flertal beror på en enkelt stemme. Flertallet ser dog ud til at kunne sikres ved at en stemme fra Kristendemokraterne vil assistere VKO-blokken. Hertil kommer støtte fra Liberal Alliance.

Jeg faldt over et indslag på YouTube, hvor VU havde udført et indslag. Det påpegede, at Thorning havde talt usandt mht S-SF’s beløb for ‘dækning’ af krisen. Løkke fastslog med henvisning til deres program, at S-SF skulle inddrive 30 mia, hvortil Helle i grove ord hævdede, at det kun var 18 mia. Indslaget vises på nedenstående link. http://www.youtube.com/watch?v=CMzQSWaj8fQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *