Spring til indhold

Ledøje kirke

‘Firbanden’, som vor lille pensionist-gruppe af tidligere kolleger også kaldes. var i dag på besøg i Ledøje kirke. Denne kirke er speciel på grund af, at den – som den eneste danske kirke – er bygget i to etager.Faktisk både en komplet underkirke og en komplet overkirke. Forbindelsen mellem de to etager udgøres af en kvadratisk ‘udskæring’ i underkirkens loft. Hensigten med dette særprægede arrangement har været, at herskabet, som byggede kirken, fra den øverste etage uforstyrret kunne overvære gudstjenesten nedenunder uden at blande sig med de mere almene og profane kirkgængere ‘downstairs’. Besøget i kirken forskønnedes af organistens indøvning af den kommende søndags præludium. Et interessant besøg i en særpræget kirke var det.
Landsbyen Ledøje imponerede iøvrigt ved at besidde en næsten uspoleret idyl.
Vi førtes under hjemtransporten på en rundtur gennem den skønne egn, der ligger mellem Værløse og Ledøje. Her er det endnu muligt at finde store natur- og landbrugsområder. I Jonstrup beså vi den tidligere flyveplads-kaserne, der nu omdannes til private lejligheder og boliger. Specielt kaldte besøget her minder frem hos Gerner, der her har aftjent sin værnepligt lige efter besættelsen.
I Værløse indtog vi en særdeles superb og veltillavet frokost
I dag til morgen afgik Svend Auken ved døden. Han har i ganske mange år præget dansk politik og været med i socialdemokratiets op- og nedgangsture. Med ham blev der slået hul på den ‘firbande’, der i en årrække har præget og splittet partiets politik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *