Spring til indhold

Fair løsning

  • af

Før sommerferisn fremlagde oppositionen en plan, der skulle bringe Danmark helskindet gennem den økonomiske krise. Med titlen ‘Fair løsning’ skulle danskerne ikke spare – men arbejde sig ud af krisen. Opskriften bestod i at der skulle arbejdes 12 minutter om dagen, hvilket fagbevægelsen erklærede sig villige til at honorere med en snes milliarder. Udsigten til en forlængelse af arbejdstiden faldt dog langtfra i vælgernes smag. Efterhånden smuldrede fagforeningernes tilbud om at levere denne forlængede arbejdstid – hvorfor hele denne del af planen blev nedgraderet til “at det blot var en overskrift!”.

Regeringen – i samarbejde med Dansk Folkeparti – har fremlagt en genopretningspakke, der indeholder massive besparelser – bl.a. i dagpenge-periode – samt fastfrysning af de offentlige udgifter i en 3-årig periode. Fra regeringens side har man kaldt opportionens plan for ‘tom luft’.

Aktuel opinionsmåling viser, at vælgerne nu tror mindre på oppositionens ‘Fair løsning’ – og tilsvarende mere på regeringens plan. Om det direkte afspejler en valgprognose er vist en anden sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *