Spring til indhold

Statsministerkandidat og skattesag

Helle Thorning-Schmidt er nok med sin mands skatteforhold ved at få et problem på halsen. Stephen Kinnock er ansat i em højtlønnet stilling i Schweiz og betaler ikke skat i Danmark. Helle sidder faktisk og indkasserer sin mands ufinancierede skattelettelser nede fra skattelyet i Schweiz – alr imens hun nedgør højtlønnede i Danmark. Den politiske kommentator, Krause-Kjær, mener, at Helle bør få hendes mand til at ændre skattebetalingen, så han betaler skat i Danmark. Det kan ellers blive et politisk problem for hende. Dette forhold – samt privatskolesagen – demonstrerer, at Helle befinder sig langt væk fra den verden, som hun politisk søger at slå sig op på. Det bringer navnet Gucci-Helle ind på banen igen. Ja, det er ikke mere de tider, hvor statsministers ægtefæller var ganske almindelig danskere, som vi kunne genkende og spejle os selv i.

Hvor der skal betales skat er naturligvis et juridisk spørgsmål. De lærde er uenige i, om det er arbejdsstedet eller det sted, hvor man har sine ’livsinteresser’. Skat er også andet end arbejdsindkomst, bl.a. renter og udbytter o.lign. I politikerverdenen betyder det alt, hvad den menige vælger anser for moralsk rigtigt.

 I aften er det Sct. Hans aften. Jeg følges med familien over til Engholmskirken, hvor der er taler m.m. i amfiteatret på kirkegården.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *