Spring til indhold

Gallup-popularitet

  • af

Barack Obama blev på det nærmeste kåret som præsident for USA med stor forventning til, at netop han kunne skabe de gode forandringer i samfundet, som man så frem til. Gallup-tal beskriver, at han – næsten historisk – nu har mindsket befolkningens tillid. Da han blev indsat som præsident havde han 69% af befolkningen bag sig. Nu – 8 måneder efter – er tallet nede på 50%.
Populariteten i befolkningen falder for alle præsidenter. Bush var således 37 måneder om at komme ned på 50%. Flere tidligere præsidenter har efter 2, verdenskrig været længere om at nå dette mål – enkelte har dog nået det hurtigere.
Store forventningerskaber også store skuffelser, når de ikke indfries.

I dag kan det markeres, at det er 70 år siden den 2. verdenskrig startede med tyskernes angreb på Polen. Det udvirkede, at de allierede trådte ind i krigen, der kom til at koste ufattelige menneskelige tab. Krigen udvirkede, at verden – der tidligere var præget af Tyskland, Frankrig og England – herefter blev domineret af USA og Sovjetunionen.
Jeg var 12 år på daværende tidspunkt ,og har klare erindringer såvel om krigen, som af de efterfølgende mange år med ‘den kolde krig’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *