Spring til indhold

Jens Schrøder

En person, der har betydet umådelig meget for min udvikling, var kapelmester Jens Schrøder. I 1970’erne fik jeg mod og lyst til at synge i orkesterets kor, ‘Filharmonisk kor’, og mødte op hos dirigenten for at kvalificere mig. Prøven foregik i hans private lejlighed – og jeg blev godkendt med prædikatet ‘tenor’, som jeg forblev livet igennem.
Det er i år 100 år siden, Jens blev født på en cementfabrik i Polen. Faderen var en af de første ingeniører i FLS. Måske gav den fælles tråd til cementen en særlig kontakt mellem os. Jens døde i 1991.
Jeg blev optaget i koret, og blev begejstret af den første opførelse, Bach’s ‘Matthæuspassion’. Livet igennem har korsang derefter ledsaget mit daglige virke i den tekniske verden. Dette parløb har – så at sige – givet næring til såvel den højre som venstre hjernehalvdel.
Jens bevirkede, at jeg fik plads i bestyrelsen for Aalborg Symfoniorkester. Jeg bestred dette job i over 20 år, i særdeles mange år som næstformand. Det gav mulighed for overføre mine erfaringer fra det private til den musiske sektor.
Jeg er taknemmelig for den positive, musiske påvirkning, jeg fik fra Jens Schrøder. Den har gavnet min vej gennem livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *