Spring til indhold

Rådhustårnet

Træt af dagen byrde. Det er hvad jeg er nu. Lige kommet hjem fra Mathias.

Vi startede i morges ved 9-tiden med at cykle hen til mig – derpå tage bussen ned til toget der førte os til København H.

Så stilede vi mod rådhuset og traskede op i tårnet af snirkelede vindeltrapper – helt op i 70-80 m. højde. Dér nød vi den flotte udsigt over byen med de skønne tårne og det grønne opland. Vi var der en rum tid, fordi Mathias ville give sin mor en situationskommentar deroppe fra. Nedturen af de snævre trin var snarere mere besværlig end opturen, men endelig stod vi igen i Rådhushallen, hvor jeg fik fortalt Mathias, at jeg her i 1947 havde fået en sølvmedaille for et særdeles vel udført svendestykke. Det var kongen, der overrakte det.

Næste station var Thyge Brahe Planetariet, hvor vi dels så stjernehimlen og dels en meget flot film om Australien på det kæmpestore lærred. Vi fløj bogstavelig talt ud over kløfter og over forrevne fjeldtoppe – og lige ind i Ayres Rock. Der var pragtfulde optagelser af det enestånde dyreliv – med bl.a. Kængurukamp mellem hannerne. I selve forhallen var der en masse interessante udstillinger.

Jeg tilbød Mathias, at vi kunne nå at se Spiderman på hjemvejen – men da var knægten alligevel blevet træt – men så var vi også godt henne på eftermiddagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *