Spring til indhold

Salling-dag

Erik havde 50 års jubilæum ? som kirkesanger! I den anledning havde han inviteret til en ?rundrejse? på Salling.

Starten var Lem Kirke, hvor sognepræsten, Anna-Mette Jørgensen, afholdt en kort gudstjeneste. Kirken har et tidligere altermaleri af Hans Smidth, bror til F.L. Smidth – og er også interessant på grund af de mange overleveringer i fundamentets yderstenene.

Derefter var der kaffe i Erik?s idylliske familie-sommerhus ved Limfjorden.

Den interessante rundturen ?Salling Rundt? startede – med Aage Dahl som vejfører ? i Vejby, hvor Erik havde haft sine første år på egnen. Derpå besøgte vi Hindborg og Hvidbjerg ? Hindborg ikke mindst interessant for det nye ? og provokerende – alterbillede af Arne Haugen Sørensen

Bustrup er en herregård. som stadig ejes af Tvind og tager sig af uopdragne unge – til en uhyggelig høj månedspris.

Over Gyldendal førtes vi til Spøttrup Borg. En ægte middelalder-borg med vindebro, fangekælder og det hele. Det er i sig selv et bemærkelsesværdigt minde.

Den interessante rundtur sluttede i Lem – Erik?s hjem ? med en hyggelig middag. En dejlig dag med mødet med en interessant egn, som ligger lige, hvor istidens grænse for titusind år lå. For én som mig ? fra Sjælland ? er det en egn, der har ligget ?langt væk?.

Helt personligt var gensynet med værtens søn, Per, et dejligt minde om en fælles tenor-fortid i Filharmonisk Kor i Aalborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *