Spring til indhold

Doverodde

  • af

Niels fra Thisted – Herdis´ nevø – fyldte 50 år. Niels er salgschef i et større firma og beskæftiger sig hovedsageligt med exportsiden. Fødselsdagen blev holdt i det skønneste vejr på den gamle købmandsgård i Doverodde med ca. 70 gæster. Det var en dejlig dag i det skønneste sommervejr.
Doverodde ligger i den yderste, vestre ende af Limfjorden – et ret ukendt område for de fleste. Købmandsgården har tidligere haft en stor betydning for områdets korn- og grovvarehandel.
Der er en interessant historie om købmandsgården, da transport med småskibe dominerede Limfjorden. Ikke mindst Limfjordens åbning ved Aggersund 1868 gav basis for en stor handel med England.
Stedet er nu restauration og turistcenter, og den 42 m hoje cementsilo, som kan bestiges med elevator – eller via de 165 trappetrin – er et imponerende udsigtspunkt og vartegn .
Et led i attraktionerne er bygning af et 15 m vikingeskib i fuld skala.
Som det er sædvanen ved familiefester var dagen præget af god snak og forskellige former for underholdning – ofte som små sketchs. I år havde Herdis-underklanen bidraget med et lille optrin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *