Spring til indhold

Canada-besøg

Jeg havde besøg af min gamle kammerat fra skoleferietiden, Werner. Han boer nu i Canada, hvor han i øvrigt har boet det meste af livet. Werner har nu besøgt familie og venner i Hanherred og på Sjælland. Herfra er han rejst tlbage til Gilleleje, hvor han bor hos noget af sin søsters familie. I næste uge tager han til Hamborg for hjemrejse til Canada.
Han bor i Alberta i det vestlige Canada. I nærheden af byen Morinville, som igen er beliggende nær storbyen Edmonton. Det er meget langt mod vest fra Toronto, hvor min bror Jørgen og jeg besøgte en fætter for få år siden. Han er gift med en polsk dame -som også er indvandrer. Men de er begge fuldt integreret i det canadiske samfund.
Det var et hyggeligt møde med erindringer om den glade feriedrenge-fortid og udveksling af gamle minder, så tiden gik næsten alt for hurtigt.
Werners jyske sprogtone var uberørt af de mange år i Canada. Som han sagde, så var den ikke blevet påvirket af sprogændringerne gennem årene, som de herboende jyder havde gennemgået. Det har nærmest været ‘frosset ned’ i den lange mellemtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *