Spring til indhold

Norden i skrift

Norden | Historie | Billeder | Skrift | OBS | Lyd | Temaer

Udgivet af Henning Kok

Udvalgte skrifter fra Norden

Her er nogle udvalgte dokumenter, som på udmærket vis illustrerer uddrag af Nordens historie og det daglige liv der udspandt sig på og omkring fabrikken.

NORDEN-OBS – april 1987

Særudgave af det interne personaleblad, NORDEN-OBS, udgivet i anledning af 25 års jubilæet for Maskinfabrikken Norden. Maskinfabrikkens historie, startende i 1962, beskrives i en række artikler, i tillæg til det almindelige, personale-relevante stof.

NORDEN-OBS – januar 1982

Særudgave af det interne personaleblad, NORDEN-OBS, udgivet i anledning af 100 års jubilæet for F.L.Smidth & Co. A/S. Dette nummer af personalebladet består udelukkende af artikler, der beskriver de forskellige epoker af Nordens historie, helt fra starten.

Medarbejder på Cement-Jern Konsortiet

En lille håndbog til nye medarbejdere på Norden, udgivet i 1968. Giver en kort introduktion til fabrikkens historie, produktion, indretning samt relevante regler og praktiske oplysninger.

Dansk Råjern – fremstillet i Roterovn

En udateret brochure, sandsynligvis fra 1940’erne, som beskriver den komplicerede – og meget spektakulære – proces for fremstilling af råjern og cement i Nordens gamle produktionsapparat med kridt, skrot, kul, roterovne, støbeskeer, kokiller og det hele…

Aktieselskabet Portland-Cementfabriken »NORDEN« – 1898-1923

Festskrift udgivet i 1923 i anledning af 25 års jubilæet for Cementfabriken Norden. Giver et 25-års tilbageblik på Norden fabrikkens tidligste epoke med udfordringer og succeser.

»Norden«-sangen

Det daglige liv på Norden skildres på humoristisk vis i denne sang fra 1950, som givetvis har været fremført ved gentagne, festlige lejligheder.