Willy Kok > 2009 > juli

juli 2009

Halvgående

Så er halvdelen af året omme. og vi tager i morgen hul på den anden del. Det har været en stormfuld dag – omend vejret ellers har vist sig tåleligt. I formiddags kørte jeg ind til Allerød for at supplere mine medicinbeholdninger. Man må jo tænke på den forestående vintersæson.
Ved besøgs-spisningerne på Drejøvej orienteres jeg i stigende grad om de nyeste musikstrømninger. Forleden var det om Elvis Presley og hans ‘Return to Sender’ og her til aften var det Susan Boyle med ‘I dreamed a Dream’. Susan Boyle kom frem for kort tid siden via en engelsk talentkomkurrense – og blev betegnet som ‘den skorske pebermø’.

Overskudstøj

Gennem årene har husets skabe det med at blive mere og mere fyldt op med beklædningsgenstande. Jo mere plads.man har til rådighed, jo mere gemmer man af tøj, som ikke anvendes så hyppigt, som tidligere. Måske er det gået helt ud af brug.
I mit ægteskabs dage rådede jeg over et par enkelte skabe ud af huset ti indbyggede skabe, og det dækkede fortinligt mit behov. Efter at jeg kom ind i min alene-tilværelse har jeg adkomst til alle husets skabe og gemmer, og jeg må tilstå, at de alle er fyldt til bristepunktet. Tøj gennes, så længe, der er plads til at gemme det.
Men nu må der gøres noget ved det. Med hård hånd fylder jeg nu plasticsække med ældre, gangbare klæder – frakker, trøjer og t-shirts. De transporteres til en nærligggende Røde Kors-container, og gavner måske andre – i stedet for at samle støv i mine gemmer.

Obama priser Danmark

Igår indgik Danmark positivt i en af Obamas taler, I hans kamp for at forbedre det amerikanske sygehussystem, fremhævede han forholdene i Danmark som forbillede. Det er anden gang, Danmark har været anført som efterfølgesværdig nation i hans taler. For en måneds tid siden tilrådede kan amerikanerne at se på Danmark, når det gjaldt udnyttelse af vindenergi. Her halter USA langt bagefter Danmark.
Begrebet som går under navnet Pygmalion-effekten beror på det forhold, at personer, der mødes med positive forventninger også senere viser sig at tilgodese disse forventninger i praksis.

Agurketid

Der er ikke meget liv i det politiske landskab i disse ferietider, Det er som om man her givet hinanden en kammeratlig ferieperiode – en slags håndslag på våbenhvile.
Fogh Rasmussen, der skal påbegynde sit job som Nato generalsekretær om en ugestid, hånes af det tyske blad, Das Spiegel, for at være den laveste mellemproportional til stillingen. Man måtte dog synes, at det ville være mere fair, om man ville give manden en chance for at vise sine evner før bedømmelsen.
Statsministeren er kommet hjem fra cykelturen til Paris med hele lemmer i behold.
Teknikborgmesteren, Bondam, har nødtvunget betalt sin regning for samme tur.
Gymnastikopvisningen af bøsser blev ramt af et kanonslag – hvad i nutidssproget kalde hate crimes. Det er utilstedeligt, at disse minioriteter ikke kan få lov til at holde deres stævne i fred.

Homoer

Der er træf i København af bøsser og lebsiske i disse dage. Desværre ser det ud til, at de generes meget på deres optog – men til gengæld fremgår det også af referaterne, at de virker meget provokerende i deres seksuelle adfærd og kysseri i det offentlige rum.
Der er sandelig sket en mærkbar udvikling på dette område fra min ungdom, hvor bøsser ‘trak’ om aftenen på Rådhuspladsen, og blev udsat for voldelige chikaner af ‘trækkerdrenge’ – til nu, hvor det i al almindelighed er en accepteret afvigelse.
Det forlyder, at omkring 10% af befolkningen er homofile, så det vil ikke være mærkelig at træffe fænomenet inden for de nærmere bekendtskabskredse.
Københavns teknikborgmester, Klaus Bondam, der selv er bøsse, er kommet i en politisk klemme, da han har ladet skatteyderne i København betale hans deltagelse i et velgørenhedscykelløb til Paris.

Radikale har valgt side

Marggrethe Vestager har kundgjort, at de radikale nu definitivt har valget at tilslutte sig den ræde blok.
Det ser ud til, at jeg har fået mit gæstetoilet til at fungere – uden at det skal udskiftes. En pæn besparelse. Tak til Anne og Henning, der har animeret mig til at klare opgaverne selv.
Danmark har fået døbt en ny prins Henrik i dag.

80 års fødselsdage

Der ligger et par fødselsdage i den høje alder foran. I starten af august runder såvel mmin svigerdatters far og en god kollega det skarpe hjørne – med en uges mellemrum, Da det sker i hver sin ende af landet er det ikke for tidligt at overveje de praktiske forhold i forbindelse med festerne.
Desværre er Herdis af forskellige årsager afskåret fra at deltage i begge festligheder.

Toiletbesvær

Mit gæstetoilet svigtede pludselig. VVS-manden truer med, at det kan blive nødvendigt at anakaffe et nyt, da der ikke mere leveres reservedele til ældre toiletter. Jeg agter dog først og fremmest, at rådføre mig med toiletkendere inden for familien, før sådanne beslutninger tages.

Madopskrifter

Min svigerdatter, Anne, finder stor interesse i at eksperimentere med alle mulige nye retter. I dag fik vi en spændende ret, bestående af mørbrad, garneret med crouzetter.
Hendes far fejrer i nærmeste fremtid 80 år. Fødselsdagen holdes i Vendsyssel – i Saltum. Drejøfamilien har fastlagt en hurtig endagestur deroptil – og har tilbudt mig at følge med.

Atter alene

Så er Herdis draget af til sine hjemlige gøremål. Hun drømte i nat, at hendes hjem havde været udsat for besøg af tyve, men kunne dog heldigvis melde fra hjemkomsten, at alt var i bedste orden og intakt – selv blomsterne i krukker mv.
Mit gæstetoilet er gået i udu. Janum råder til en udskiftning, da reservedele ikke mere kan skaffes.