Græsk komedie

Det forlyder, at kvinderne i Kenya er blevet grundig trætte af mændenes manglende mod til at lave ordentlige. politiske reformer. til gavn for landet.
Derfor har de besluttet at indstille alle fælles-aktiviteter i sengen i en uge for at lægge pres på beslutningsprocesserne.
Metoden har været praktiseret tidligere – for over 2000 år siden – som beskrevet i en græsk komedie,

April-sommervejr

Det ser ud til, at april måned slutter. som den begyndte – med supergodt vejr. Tørt og solrigt. Hele måneden har adskilt sig kendeligt fra det – noget svingene – vejr, man ellers kan forvente i en april måned. April har ellers traditionelt renomé for et aldeles svingende vejrlig. Det forventes, at antallet af månedens solskinstimer ligger langt over normalen.
Nu skulle det være godt med noget regn, siger både landbrugere og havefolk.

Vindmøller

Dagens dårlige nyhed var fyringen på Vestas af 1900 danske medarbejdere. En trist melding – i særdeleshed, da den imtermationalt orienterede virksomhed har stor ordreportefølje på verdensmarkedet. Kunderne til møllerne ligger dog typisk så langt væk som USA og Kina, og konkurrence stiller sig mod så lange transporter,
Danmark er blevet et foregangsland med hensyn til vindmøller. og her har Vestas været et fint eksempel på, hvorledes en mindre virksomhed evner at forvalte en god ide og vokse sig stor med denne opgave. En driftig smed, H. S. Hansen startede ca. 1900 en smedevirksomhed i Lem ved Ringkøbing. Gennem årene involverede man sig i nye tiltag. I 1979 havde man konstrueret en salgsbar vindmølle – netop da der i Californien viste sig et boom for vindmølleenergi. Vestas er stadig den største producent på verdensmarkedet.
FLS var i 1970’erne intererseret i udvikling af vindmøller – dog efter Darrieus’ system. Et lodretstående ‘piskeris’, Det førte dog aldrig til nogen virkelig succes.
Norden blev tilbudt samarbejde med flere danske vindmøllefabrikker. Dog holdt vi os på underleverandørniveauet – fx. med fremstilling af ståltårne. En del af Nordens produktionshaller blev efter lukningen overtaget af Bonus-møller, der senere er solgt til Siemens i Tyskland.

Svineinfluenza

Den ganske verdem er oprørt – og på vagt – over en ny type influenza, som hidtil kun har ramt svin, men ikke mennesker. Det er nu konstateret, at den på det seneste også har smittet mennesker. Den nye influenza er først konstateret i Mexico, men med tidens store turiststrømme, er alle lande på vagt ove for den nye sygdom.
I Israel vil man af religiøse årsager ikke kalde den ny influenzatype for noget med svin . Svin er jo et urent dyr ifølge Moseloven, og selv henvisning til et sådant dyr vil man ikke vide noget af. Man vil kalde det Mexicoinfluenza
Der forlyder ikke endnu noget om muslimernes betegnelse for sygdommen. For dem er svin også urene,

April, sol og søndag

Endu en gang en perfekt solskinssøndag – masser af gode gåture og masser af solskinstimer i haven.
En ekstra solskinsbegivenhed var det. da Mathias dumpede forbi, og vi i selskab over hver sin sodavand drøftede de kommende eksamener. der vil præge den sidste del af skoletiden i Marie Kruse skolen. Mathias har nu gået 10 år på denne skole med stort set de samme kammerater. Det er 66% af mit liv indtil nu, konstaterede Mathias. Han er nu tilmeldt Allerød gymnasiun, hvor han starter efter sommerferien.
SF har afholdt årsmøde i denne wekend, Søvndal har fået gennemført en ‘slankning’ af partistrukturen, så at han hurtigere kan få behandle politiske sager. Det har hidtil været en af SF’s mærkesager, at alle spørsmål skulle behandles demokratisk i alle led. En langsom og tung beslutningsproces.
Efter de politiske ananlyser at dømme, ser det heldigvis ud til, at der er voksende tillid til statsminister Løkke Rasmussen. Regeringspartierne og støttepartiet har et komfortabelt flertal.

Slæbesild

SF skal holde landsmøde i denne veekend. Tilsyneladende har partiet med Villy Søvndal ændret sig, så det er blevet regerimgsdueligt sammen med Socialdemokraterne og De Radikale. Det står dog fortsat uklart om partiets principprogram stadig er gældene. Deri forudsættes en revolutionær proces. hvor kapitalismen skal afskaffes.
Søvndal er dog af den opfattelse, at man kan have et underliggende ‘reformprogram’ for at komme i regering. Han foreslår fastholdelse af det gamle krav om, at en del af firmaers overskud lovmæssigt skal disponeres af medarbejderne.
En kommentator kalder dette krav for en ‘slæbesild’ fra fortiden. Betegnelsen ‘slæbesild’ var et StormP-udtryk for en mellemmad. hvor der kun var råd til at ‘slæbe’ en marineret sild henover brødet. Udtrykket blev i min barndom hyppigt anvendt af min onkel Harry.

Høreapparat

Sammen med min svigerdatter. besøgte vi høreapparatfirmaet ‘Auri’ her i Allerød. Man hører jo bedst i sådanne situationer, når man er to. Jeg fik mine to apparater renset både i kanaler og i filtre. Øjevoks havde blokeret lydkanalerne. Nu er de som nye igen.
Samtidig blev hørelsen undersøgt – ikke ændret meget fra forhen.
Jeg er nu berettiget til et sæt nye høreapparater fra 1. juni. Jeg har valgt ‘ørehængermodellen’¨, som diskret sidder bag øret. Offentligt tilskud og tilskudet fra ‘danmark’ dækker næsten udgifterne til de nye høreapparater.
Men først skal jeg have en henvisning fra ørelægen.

Kunsten at se

Det var dagen for de fire’s månedlige sammenkomst. De fire tidligere kolleger besøgte det smukt beliggende ‘Sophienholm’ ved Bagsværd sø. Vi så den aktuelle udstilling ‘ Kunsten at se’ med kunstneren John Olsen’s værker. Udstillingen dokumenterede kunstnerens lyst og trang til at udforske naturen i alle situationer og i mange kunstneriske gengivelser. Ligefrem en sand nysgerrig sanseforelskelse. Det var en virkelig seværdig udstilling, der stillede krav til fantasi – og samtidig undren over naturens brogethed.
Tak til Leif, der velvilligt transporterede mig derud i sin nye Fiat 500 og for den veltillavede frokost i udestuen. Vejret var perfekt og solrigt forårsvejr. Tillige tak til min søn, der førte mig sikkert – med GPS-hjælp – hjem til Allerød.