Willy Kok > 2008 > september

september 2008

25-ørens endeligt

  • af

Så er det uigenkaldeligt slut med 25-øren. Fra i dag har den fundet vej ud af vores pengesystem. Ak – i min barndom var det en mønt af betydelig værdi. En iskage til 10-øre var det højeste, man næsten kunne sætte næsen op efter. En sådan fik man sjældent. Men en is til 25 øre repræsenterede det allerøjest opnåelige – det var en kæmpeiskage – med flødebolle og det hele. Er du med på den ny 25-øre, sagde man engang – i forbindelse med at være med på det nyeste nye.
Det internationale finansmarked er stadig i frit fald – især da den amerikanske ‘redningsplan’ blev nedstemt af Kongressen. Hele markedet er inde i en kraftig ‘ negetiv spiral’.
Der mangler den nødvendige internationale optimisme, som kan holde markedet oppe.
Gennem min bror har jeg fået brev fra min fætter, Helge. Han har efter et omflakkende liv etableret sig som fredsaktivist i Svendborg. Dog uden vold i sit skjold. Han har fundet sig en niche som fredens forkæmper og korresponderer til alverdens ledere, og opfordrer dem i vers og prosa om at gå ind for fred i verden.

Fødselsdags-opdatering

  • af

I dag er det Jørgens rigtige fødselsdag – selv om vi fejrede ham i går, så skal alligevel ønskes til lykke på dagen. Det er der mange andre, der gør. Han får hilsener fra nær og fjern. Derved opdateres vi alle om tilstanden fx. hos Zenia i Toronto og Lillian i Herlev. Alt i alt ser der ud til at være rimelig styr på forholdene – trods aldersmæssige problemer – for tiden.
Der fremkommer stadig dårlige meddelelser om den økonomiske situation. Banker i flere lande er kommet i alvorlige vanskeligeder. En gigantisk hjælpepakke i USA er blevet nedstemt i kongressen.

Bror Jørgen

  • af

I dag holdt min bror, Jørgen, sin 78 års fødselsdag – som egentlig først er i morgen. Til lykke alligevel. Annette og han havde indbudt familien i Roskilde, brødre-familierne og en enkelt husven til en hyggelig frokost-eftermiddag på Svalevej.
Jeg blev inspireret til en kort tale på grund af den imponerende krystal-lysekrone, der hænger over bordet – og fra min plads syntes at krone fødselarens hoved. Den må have oplevet mange familiefester i det gæstfrie hjem. – også for vore forældre. I et H.C.Andersen perspektiv har den lagt øre til vor farfars mælkedrengesang og skuet ned på mutter med sin cerut og ‘kunjak’.
Barnebarnet,, Camilla, havde tidligere påbegyndt uddannelse til rediolog – men havde opgivet studiet. Faget har jo aktuel interesse , da Mathias står for at skulle i erhverspraktik i dette fag. Hun havde set et røntgenbillede af en patient, der havde slugt et søm, han havde haft mellem læberne. Det sat nede i spiserøret.

Superbt septembervejr

  • af

Vi får til stadighed dyste meldinger om bankkrak og verdensøkonomi, der kollapser Ligesom vi får rapporter fra nær og fjern om, at verdensøkonomien er ved at løbe af sporet. På troods af alt dette og udsigten til at vi alle skal spare og indskrænke vort forbrug, så er det en trøst og opmuntring, at naturen og vejrguder tilsyneladende tager mere optimistisk og let på situationen.
For tredie dag i træk har vi haft alle tiders fine, solskinsfyldte september-sommervejr, som tænkes kan, Sikke en flot aften, jeg blev vidne til under min stavgang fra Drejøvej, hvor jeg var indbudt til at spise med..

Verdensøkonomi

  • af

Det er meget nedslående oplysninger, man får at høre i disse dage. Hele verdensøkonomien ser ud til at være i lave. Først og fremmest i USA, men med den financiele globalitet rammer det i høj grad også vort pengevæsen.
I USA søger demokrater og republikanere en historisk fælles løsning på krisen.
Det vurderes, som den værste situation siden trediverne.

Septembersol

  • af

Til lykke til Kristian, Herdis enbårne søn, der i dag kan fejre sin 33 års fødselsdag. Han kan fejre denne dag med et hel eventyrligt fint septembervejr, som har gjort alt for at lokke folk ud i det fri. Det har også været tilfældet med mig. der efter en indkøbstur till byen, har rundet nærområdet af flere gange med stavgang.
Til aften er jeg budt til ‘spisen med’ hos min lille familie på Drejøvej..
Mathias har fået tilbud om en praktikuge på Hillerød Sygehus’ røntgenafdeling i uge 43. Det glæder han sig til – og det lyder da bestemt også spændende.

Nostalgi på Nettet

  • af

Den tvungne stillesidden her i helbredelsens langvarige stund har givet mig tid og mulighed for at tilgodese mit arbejde med computeren.
Jeg har færdigskrevet et lille essay om min mor. Det ligger nu på adressen: http://www.willykok.dk/Min_mor.html
For et lille årstid siden udarbejdede jeg et lignende skrift om min far. Det ligger på adressen: http://www.willykok.dk/Fatter.html
Det har været nødvendigt at få repeteret procedurene med, hvordan man oplægger skrifter på Nettet. Det lå godt nok godt gemt i glemslens mørke.
For begge essays vedkommende gælder det, at adresserne ikke figurerer direkte på min hjemmeside

Retrospektivt

  • af

Den forløbne del af året har båret på gode og knapt så spændende oplevelser,
i foråret fik jeg pådraget mig en svær infektion i urin-. og nyresystemet, som gav et sygehusophold og ukampdygtighed nogen tid efter. Senere på foråret faldt jeg over et dørtrin under transport af en tung støvsuger. Det gav svære rygsmerter i en næsten et kvartal. Heldigvis skete der intet knoglebrud. Familien og Herdis har mildnet ubehag og smerter – og hjolpert mig over denne smertefulde periode.
Så fik jeg installeret et nyt gasfyr og ser vinteren i møde med fortrøstning.
Annette holdt en fin 70 års fødselsdag i Glostrup. Mathias holdt sin 15-års fødselsdag på Bregnerød kro.
Det årligr Kok-træf blrv afviklet hos mig med familie- og Herdis-hjælp. Et par ture til Ebeltoft er det også blevet til.
Jeg har dog måttet melde fra til Christiane’s konfirmation i Strandby og Mellergraum-turen til Læsø. Men Poul’s 60’års dag i Sønder Harritslev var en oplevelse.

På den igen

  • af

Jeg har jo holdt fri fra mit weblog-skriveri nu gennem nogen tid – ja, det er nærmest et år siden, jeg lagde de sidste meldinger ind. Jeg fornemmer nu, at lysten er våget til at tage tråden op igen, så det derved kan bekræftes for omverdenen, at der stadig er liv i “den gamle”.
Flere har i den forløbne tid forsigtigvis og nysgerrigt forhørt sig, om ophøret med at blogge var forårsaget af en bortgang fra såvel weblog-verdenen – som fra den materielle verden.