Willy Kok > 2007 > december

december 2007

Depardementchef i Miljøministeriet

  • af

Tillykke til Marianne – Herdis´ svigerinde og broders datter – hun blev i går netop på sin 48 års fødselsdag udnævnt til ny depardementchef i Miljøministeriet.
Som der står i den udsendte pressemeddelelse:
Regeringens Ansættelsesudvalg har i dag efter indstilling fra miljøminister Troels Lund Poulsen (V) udnævnt Marianne Thyrring som departementschef i Miljøministeriet. Marianne Thyrring kommer fra en stilling som afdelingschef for miljøpolitisk område i Miljøministeriets departement.
Marianne Thyrring er uddannet cand.scient.pol fra 1984 og har tidligere været ansat i Skatteministeriet, EU-repræsentationen og EU-kommissionen. Siden 1999 har hun været ansat i Miljøministeriets departement, først som økonomichef og siden november 2003 som afdelingschef.
Marianne Thyrring har en stor indsigt i det miljøpolitiske område og dettes sammenhæng med andre politikområder. Som afdelingschef – og dermed ministerens og departementschefens nærmeste rådgiver – har hun haft det overordnede ansvar for styring og tilrettelæggelse af det samlede “flow” af sager fra ministeriets styrelser til ministeren og den daglige kontakt til Folketinget. Marianne Thyrring har som topchef i Miljøministeriets departement skabt solide resultater og demonstreret markante ledelsesmæssige kompetencer.
Marianne Thyrring er netop fyldt 48 år i dag. Hun er gift med Bent Pallisgaard Christensen og mor til Andreas på 22 år, Ida på 18 år og Christian på 11 år. Marianne Thyrring bor i Birkerød med sin familie.
Mine personlige kommentarer er:
Med det kendskb, jeg har erhvervet om Marianne gennem årene, er det et gennemgående træk, at hun med en ikke svigtende ildhu og dygtighed går ind i alle opgaver med åbent sind og dygtighed.
Inden for `Meller Graum klanen´ har hun udviklet sig til at blive en af de `bærende kræfter´.
Det er tilfredsstillende, at det er blevet en kvinde, der er udnævnt til denne post, der hidtil har været domineret af en nålestribet mandeverden. Mig bekendt var der hidtil kun en kvindelig depardementchef.
Der er god grund til at lykønske Marianne med jobbet.

Glædelig jul

  • af

Det lakker nu mod jul, og jeg vil gerne – også på denne måde – sende de bedste ønsker om en glædelig jul – med et efterfølgende godt nytår til alle, der har fulgt mine oplevelser gennem tiden på denne blog.
Jeg holder jul i Ebeltoft denne gang – sammen med Herdis og hendes familie. Det er første gang, jeg holder jul uden Mathias, men jeg formoder, at han nu har nået en alder, hvor han kan komme over savnet. Højden har han i hvert fald.
Nytåret fejres traditionelt medet par gode venner i Ebeltoft. Det går meget højtideligt til. Han optræder i kjole og hvidt og med høj hat. Jeg indskrænker mig til at komme i smoking.
Tak til alle – og god jul. Vi ses forhåbentlig i det nye år.