Firs

Tro det eller ej – uden egen vilje har jeg overskredet den maksimale hastighedsgrænse på landeveje – var jeg lige ved at sige. Nej, det forholder sig værre endnu – det er selve livets 80 års grænse, jeg i dag har passeret. Det er dog sket på den bedste og hyggeligste måde, og jeg erfarede ikke særlige gener eller ubehag ved dagen. Men trods alt har man nok fået endnu et ‘klip’ i ‘livets kørekort.Mange har ringet, mailet og på anden vis gratuleret fødselaren. Herdis bød på en hjemmemiddag med andesteg. Gode venner besøgte os om aftenen. Alt i alt en virkelig god dag. Selve begivenheden fejres lidt mere officielt på lørdag den 3. november.
Ja, som om alt dette ikke var nok, så har jeg indleveret min bil til undervognsbehandling. Vi bliver jo begge ældre og kan trænge til den slags bevarende behandlinger.

Hospice

En dag, der præsenterede Djursland fra den smukkeste, solrige side. Vi besøgte det nyopførte hospice i Rønde, hvor der er plads til 15 døende patienter. Her vil man kunne ende sine dage under forhold, der er præget af ro og kærlighed. Der var stor interesse for at besøge det smukke byggeri, der ligger lige ud mod Kalø Vig.Turen gik derfra mod Bregnede kirke, som er nyrestaureret og har fået et alterbillede udført af kunstneren Arne Hauge Sørensen. Kirken er fritbeliggende i landskabet og sognekirke for Rønde.Vi besøgte den smukt restaurerede Kalø hovedgård, som er hjemsted for Danmarks Miljøstyrelse. Interessant er ‘Jagtslottet’, der er velbeliggende med en formidabel udsigt over Kalø Vig. Endelig bød lørdagsturen på et gensyn med Herdis’ tdligere hjemby, Bjødstrup, hvor hendes mand var leder af mejeriet, som på det tidspunkt var dispositionscentral for mælkeprodukter til hele Djursland. Et kig ind i hovedgården, Møllerup, med den skønne park afsluttede lørdagsturen.

Med sordin

Turen til Jylland gik gennem et Danmark, der var dækket af et florlet slør af dis. Det gav et ‘blødt’ billede af naturen. Som om naturen mistede sine skarpe konturer. Man kunne måske sammenligne det med et symfoniorkester, der spillede en strygersuite med sordin.

Højtryksvejr

Et dejligt stille vejr med sol er næsten er gave på denne årstid. Den blev nydt med en travetur ind til Allerød’s centrum, hvor det erklærede mål var aflevering af lånte materialer på biblioteket De giver også en god mulighed for at få noget varme og mildne sine trætte ben, så de efterfølgende kan transportere en hjem.
Faktisk må man glæde sig over det velfærdsgode vi i biblioteker, hvor ikke alene bøger, men tillige musikcd’er stilles frit til rådighed.
Valgkampen er nu i fuld gang og megen spænding trænger sig på for at udløses. Jokeren ser ud til at blive det nystiftede parti ‘Ny Alliance’, som ser ud til at føre kendte nypolitiske personer ind på taburetterne.
Ellers står der pakkeri på programmet. Der skal fejres Halloween i Ebeltoft.

Valg forude

Lang tid med valgisninger er endelig udløst med valge, der udskrives 13. november. Valgtrommerne er eldelig taget i brug – de har stået klar i de sidste par måneder. Det kommer i høj grad til at dreje sig om velfærd – som er en fra venstrefløjens partier erklæret forudsætning for, at der ikke kan gives skattenedsættelser. Velfærdspolitik er vel i grunden den kendte socialdemokratiske forestilling om, at pengene skal ind omkring staten, før udbyttet kan fordeles efter den siddende regerings retfærdighedsopfattelse.
Begge sider er enige om. at velfærd har stor tilslutning i befolningen, så der står sikkert en enorm overbuds-gavebod åben i den tilstundende – men korte – valgkamp.

Bjørn Nørgaard

Turen med ‘de fire’ gik denne gang til Gl. Holtegaard, hvor der for tiden er en udstilling af skulpturer gennem tiden udvalgt af Bjørn Nørgaard. ‘En lystrejse gennem skulpturens forunderlige verden’ er titlen på udstillingen, der illustrerer skulpturens sprog, som alle er i stand til at forstå.
Arrangementet var kreeret af Leif, der efterfølgende befordrede os til den skønne efterårsudsigt over Furesøen, som han og familien er så priviligeret med og daglig kan nyde fra deres velbeliggende bolig. Her blev vi beværtet med sædvanlige frokost. Leif er som vanlig ubeskrivelig med sine lækre frokostretter. Han mestrer i sandhed kokkekunsten.