Willy Kok > 2005 > oktober

oktober 2005

78 år

Så oprandt også denne fødselsdag. Jeg blev fejret. Af Mathias, Anne og Henning – med en herlig middag i hjemmet på Drejøvej – med fødselsdagssang spillet af Mathias på keybordet – og med en ekstraordinær fin maltwhisky.
Om eftermiddagen fik jeg besøg af mine brødre, Jørgen og Bent, der havde taget Bent’s pige, Ellen, ved hånden og taget turen til Allerød. – oven i købet med vingaver.
Tak for det altsammen, Vejret var ualmindelig fint – men det kan ikke have relation til min opførsel i det afvigte år. Til de nævnte ovationer kommer hilsner pr. brev og telefon. Jeg føler mig meget taknemmelig i denne sene aftenstime.
Nu glæder jeg mig til på lørdag, hvor Herdis kommer, og vi kan samle den lille familie til en beskeden middag.

Manon Lescaut

I min ‘forberedelse’ til den kommende operaforestilling i den Nye Opera, som er ikke mindre end Verdis ‘La Traviata’ Har jeg nu læst den klassiske roman fra 1700-tallet, ‘Manon Lescaut’ af Abbed Prévost. Det er historien om en ung – men ret fattig – adelsmand, Chelavieren, der forelsker sig med stor lidenskab og opofrelse i en prostitueret, ung kvinde, Manon. Hun er på tilsvarende måde i tilsvarende grad fokuseret på det ødsle liv, som hendes prostitution har givet hende. Samtidig søger den unge mands far, at rive den unge mand ud af vildfarelsen. Enhistorie, der er fortalt med stor indleven og menneskelighed.
Bogen har sikkert dannet grundlag for den senere bog, ‘Kameliadamen’. af Dumas den yngre. Handlingen fra sidstnævnte har så senere dannet grundlag for operaen ‘ La Traviata’ – den vildfarne.

Guitar

Den skønne solbeskinnede efterårsdag afsluttedes hos familien på Drejøvej. Dejligt at få demonstreret fars og søns musikalske tiltag. Henning har just nu i efterårsfeien anskaffet sig en ‘rigtig’ guitar med metalstrenge. I nat er det så slut med sommertiden og vi skifter til vintertid.

So ein tag

… so wunderschön wie heute. Det usædvanlig smukke solskimsvejr i dag leder uvilkårligt tankerne hen på den iørefaldende Rhin-sang fra sidste uges ferietur. Det er om at nyde det gode vejr, inden sommertiden slutter med den næste weekend. Jeg nød dagen med et par gode cykleture.

Begravelse

I dag var der begravelse af min nabo, Niels, der pludselig døde under sit arbejde på kirkegården. Han har være en god nabo gennem den tid, jeg har boet her. Man blev altid mødt med en frisk bemærkning. Det var et godt naboskab, hvor han holdt et vågent øje med mit hus under min omflakkende færd.
Nu tyder det heldigvis på, at Herdis har fået styr på sin vildfarne pc, så vi kan genoptage den daglige mail-udveksling.

Enkel tur med ‘De fire’

Det var min tur dene gang til at være vært både til det lille udendørs arrangement og til frokosten. Det blev til en ret enkel travetur på 6 km i den efterårsfarvede Ravnsholtskov. På et passende sted på vejen nød vi ‘En Enkelt’ for at få kræfter til den videre færd. Frokosten var også enkel. Hovedsagelig koncentreret om fisk. Der var god stemning med den sædvanlige livlige diskussion omkring alle til rådighed stående emner – afsluttende med de sædvanlige kritiske vurderinger af de nuværende ledelsesforhold på B&W; og FLS.

Indkøb

I morgen kommer gutterne på bsøg, så det er med at få lavet menu og indkøb. Mærkelig nok volder det lige stort hovedbrud hver gang.

Trist budskab

Ved hjemkomsten til Allerød fik jeg det sørgelige budskab, at min nabo var død under sit arbejde på kirkegården.

Ompakning

Så er ferien ved at være slut for denne gang. Så nu gælder det om at få kufferten pakket om til hjemtransporten til Allerød. Vi deltog i en eftermiddagsgudtjeneste i den lille Handrup-kirke for at høre en særlig begavet prædikant.

Lenes fødselsdag

Kristians pige, Lene, rundede år og bød på fødselsdagsfest i det charmerende sommerhus i Glensborg. En hyggelig dag i selskab også med Lenes forældre fra Auning.