Willy Kok > 2005 > september

september 2005

Glemsomhed

  • af

Så er det dagen, hvor Herdis kommer på et kort weekend-visit. Det skete med 888-bussen. Ved påstigningen i Ebeltoft opdagede hun til sin rædsel, at hun havde glemt rygsækken med tegnebog og det hele hjemme på trappestenen. Gode råd var dyre, men den rolige, stoute buschaffør sagde: “Bare tag det roligt – cykl hjem og hent den – jeg venter med bussen på halvvejen”. Med dette råd nåede Herdis at få sig selv og rygsækken – og de øvrige passagerer rettidigt til færgen.
En glemsomhed, som jeg troede kun var mig beskåret.

Nordmandiets malere

  • af

Leifs arrangement for de fire gutter gik denne gang til udstillingen på Gl. Holtegaard om malerne med forbindelse til Nordmandiet. En absolut seværdig oplevelse af malerier fra 1800’tallet. De illustrerede livet og hverdagen den gang – før fotografiets fremkomst.
Hvorledes skulle vi have haft mulighed for at forestille os -og fastholde – datiden, hvis man havde malet abstrakt den gang,
Leif er i øvrigt en sand og kreativ mester til at sætte en frokostmenu sammen til sådan en lejlighed. Hvem der kunne gøre ham kunsten efter!
Til lykke til min bror, Jørgen, som har 75-års fødselsdag i dag.

Hverdag

  • af

Gråvejrsdag med opklaring hen mod aften. Det lægger noget låg på trænings-cykleturene, men det lykkdes dog i løbet af dagen at komme op på det stipulerede gennemsnitstal på 15-20 km.
På grund af lægens udsagn om, at mit kolesteroltal nok burde være en kende lavere, agter jeg nu at ændre kosten hen imod det anbefalede. Det vil sige uden æg og dyriske fedtstoffer. Så må jeg se, om det kan bringe tallet ned. Det vil bl.a.sige masser af grønsager og frugt.

Motorkontoret

  • af

Så kunne jeg fjerne den sidste sten på vejen til kørekortet: den efterhånden velkendte ved til Motorkontoret i Hillerød. N er ‘kortet’ hjemme i de næste 2 år – men derefter kræver det fornyelse hvert år. Men den tid – den sorg!

Tandlægen

  • af

Så har jeg været hos tandlægen. Hun borede ikke, kun rensede tænderne. Det kan være slemt nok. Under alt dette vandskyl var jeg ved at kvæles. ‘Operationen lykkedes – men patienten druknede’, som hun meget lakonisk konstaterede. Nu kan også dette punkt på mangellisten slettes

Romantisk musik

  • af

Jeg er gået i gang med at gennemlytte mine mange cd’er. Starten var de 4 Mahler-symfonier, som jeg har. Det er vidunderlig skøn musik med meget lange satser. Det gør, at man bogstaveligt talt bevæger gennem et skønt, tidsløst landskab.
Det drejer sig om den 1. symfoni. ‘Titan’, med ‘Mester Jacob’-temaet, nr. 2 med tilnavnet ‘Resurrection’ – opstandelsen, nr. 3 , som kaldes ‘Death in Venice’. som har en relation til Thomas Mann, samt den storslaåede 9. symfoni.
En skøn rejse gennem en stor komponists toneverden.

Hillerød-tur

  • af

Det er et virkelig fint eftersommevejr i dag. Jeg følte trang til at foretage en cykeltur til Hillerød – samme tur, der afsluttede den sidste, minderige cykeludflugt i januar måned. Det gik fint og uden besvær den ganske vej, og det var med en vis stolthed, jeg kunne vende hjem med 31 km på kilometertælleren.
En tilfredshed var det tillige, at jeg ikke følte nogen væsentlig træthed efter turen – men en del gennemsvedt.

Kørekort

  • af

Jeg var hos lægen i dag og gennemgik de obligatoriske discipliner med rørighed, hørelse og syn. Jeg havde – som ved de tidligere lejligheder – set hen til dagen med en vis spænding. Det bliver man vant til, når man har passeret de 70 år.
Men jeg klarede alle prøverne ganske godt denne gang, og har erhvervet den tilstræbte lægeerklæring.
Samtidig fik jeg resultaterne fra blodprøven i tirsdags. Kolesterol ligger stadig lidt højt, hvorfor llægen anbefalede en højere dosis piller. Prostatallet ligger også lovligt højt, Han oplyste navnet på en uriolog i Hørsholm.
Det har været det allerfineste sensommervejr, og det har givet gode cykelture. Det er blevet til over 30 km.
Jeg kørte Mathias til Farum station i morges. Han skulle med skolen på en H.C.Andersen-tur til København. Til aften mødes jeg til middag med familien.

Kameliadamen

  • af

Som en slags introduktion til operaen, ‘La Traviata’, som vi skal se på den nye opera til april næste år, læste jeg bogen ‘Kameliadamen’ af Alexandre Dumas den Yngre, skrevet i 1848. Det er historien en ung parisisk mand, der bliver vildt og ægte forelsket i en skøge fra det bedre selskabliv. Kærligheden gengældes og de to unge rejser bort til et sted på landet i lang tid og nyder forelskelsens rus sammen. Den unge mands fader – der ikke har noget imod at sønnen har elskerinder, men er imod faste forbindelser til sådanne – rejser til Paris for at få sønnen bragt på bedre tanker, men det er nyttesløs. I dølgsmål opsøger faderen så kvinden og overtaler hende til at afslutte forbindelsen. Pigen får sin elsker til at hade sig, og han rejser nedtrykt bort til udlandet. Mens han er væk. dør hun kort tid efter af tuberkulose. Det er en uhøre gribende bog, der er bygget på et sandfærdigt grundlag, idet den refererer til Dumas’ egne oplevelser.
Kameliadamen har inspireret Verdi til operaen ‘La Traviata’ – som betyder ‘Den vildfarne’. Også i teaterverdenen har ‘Kameliadamen’ været opført utallige gange i over 100 år.

Norden-obs

  • af

Jeg hørte tidender fra Aalborg. Min tidligere indkøbschef, Ole, meddelte, at det havde tyndet ud i de gamle Norden-folks rækker. En tidligere bogholder og en planlægningsmedarbejders kone er nylig afgået ved døden.
Den årlige sammenkomst for de tidligere Norden-medarbejdere fungerer stdig og lever i bedste velgående og har netop været afholdt.