Willy Kok > 2004 > juni

juni 2004

Slangerup

Dagen er gået med forberedelser til den kommende dags besøg af ‘gutterne’, som Monna kaldte dem. Arrangementet kalder dels på en oplevelse af en eller anden art – det kan være kulturelt eller noget med naturen – og dels en gastronomisk frokost. Jeg har valgt, at vi tager med en bus til Vassingerød og traver hjem til mig derfra. Frokosten vil hovedsagelig bestå af fiskeretter.

Jeg cyklede til Slangerup, idet jeg blev opmærksom på, at der er åbnet et egnsmuseum og turistbureau i en gammel smedie. Det kunne være et alternativ, dersom det bliver regnvejr. Desværre er der lukket om torsdagen. Jeg fik en lang hyggesludder med turistchefen – og en kop kaffe med Rich’s. Hele bygningen og stuerne er holdt i den gamle stil – derfor også kaffen, som man drak den forhen. Det var dog ‘søndagskaffe’. Der var kun en trediedel Rich’s i.

Gunnar meldte sig på ‘bestefar-linien’ med melding om, at det går fint med Mathias deroppe i Nørresundby. og besteforældrene går trætte til sengs om aftenen.

Hjemad

Endnu en dejlig tur ‘neden om’ gennem det skønne Danmark – hjem fra Ebeltoft til Allerød. Det er dejligt afvekslende, at man har opgaver på begge sider af Kattegat – og specielt at der er brug for én. Også selv om man på den måde bler en ‘farende svend¨.

Inspiration

Jeg skal have besøg af mine gamle kolleger på torsdag den 1. juli. Som sædvanlig er jeg ret famlende over for frokost-traktementet for de tre kritiske gutter. Sammen med Herdis besøgte vi den stedlige meget fine fiskeforretning for at få idéer. Der viste sig mange muligheder inden for området ‘fisk’. Således rustet og beroliget tilbragte vi den regnfulde sommerdag indendørs

Mathias´ første ferie

  • af

I dag var det ned at være tidligt oppe og hente Mathias på bopælen kl. 8. Han skulle på sin første selvstændige ferie hos mormor og morfar i Nørresundby. Farfar og han havde en fin tur til Ebeltoft, hvor vi kørte ind og samlede Herdis op. Tilsammen kørte vi til Nørresundby og havde et hjerteligt gensyn alle tre med Ellen og Gunnar. Mathias gik straks i gang med at undersøge lokaliteterne og haven. Og hvilken have! Man kunne såmænd udlodde en præmie for at finde et eneste ukrudt. Flot, Ellen og Gunnar!

Herdis og jeg kørte videre til Taars, hvor Herdis besøgte sine forældres gravsted. Vi benyttede lejligheden til at slå et smut til Herdis barndomshjem, Mellergraum, og til hendes gamle skole.

På den alternative vej tilbage til Aalborg havde vi i Nørresundby det usandsynlige held at få øje på vore udeblevne cyklekammerater fra forgangne uge. Ved Lindholmvej udbrød Herdis “Dér er Anni og Paul derovre på den modsatte cyklesti!”. Vi fik vendt kareten og kørt adskillige kilometre tilbage. Og ganske rigtigt. Det var Anni og Paul på vej til Vodskov. Vi fik en lille sludder midt på cyklestien om den planlagte – men pga. vejret aflyste – Sjællands-cykletur i sidste uge.

Sluttelig besøgte vi Kristian og Lene i deres hyggelige lille lejlighed i Aalborg inden vi returnerede til Ebeltoft.

Pakkedag

I morgen skal Mathias til Nørresundby, hvor han skal holde ferie hos sine mor-forældre. Det bliver en slags premiere – for ham selv – og for hans forældre. Vi henter Herdis i Ebeltoft og bringer bringer fyren lige til døren.Det er så praktisk, at de kan kombineres med at Herdis har et ærinde i Vendsyssel.

Heldagsregn

Er der noget så trist som en hel dags trøsteløst regnvejr? Et enkelt lille indkøbsbesøg i byen resulterede i, at jeg blev drivvåd til skindet.

Atter jenne

Så er Herdis atter taget hjem efter en drivvåd regnvejrsdag. Men det har været dejlige, indholdsrige dage, vi har haft sammen i de sidste 4 dage. Netop denne regnvejrsdag er, hvad vi frygtede, at der kunne være udsigt til i ugens begyndelse, og som udløste, at vi aflyste cykeltræffet med familien Jacobsen fra Vodskov i begyndelsen af denne uge.

Cykledag 3 – onsdag

Igen var morgenvejret fint og med sol. Vi startede ret tidligt efter morgenmaden med en fornyet madpakke til en tur gennem skov og over marker ned til Furesøen. Et kort evalueringsmøde i Holte resulterede i at vi bestemte, at køre videre mod Dyrehaven. Vejret syntes ikke helt pålideligt, men det var tørvejr. Vi kørte mod Nærum og derefter et stykke gennem Mølleådalen og havnede ved den røde skovport ved Hjortkær. På turen op mod Eremitageslottet begyndte det at dryppe, og på vejen gennem skoven blev der tættere mellem dråberne. Vi nød dog frokosten under et dejligt skærmende ældgammelt bøgetræ. Efter et glimt på Peter Liep og Bakken hastede vi pga det tiltagende nedbør mod Klampenborg Station, og S-toget sørgede for at vi kom temmelig tørskoede hjem til Allerød. Men vi fik den planlagte tur på 30 km ud af det.

Til aften var vi til en hyggelig Sankt Hans middag hos Anne og Henning. Og tænk! Efter middagen holdt den ellers så kraftige regn op, og hele familien kunne begive sig til et velbrændende Sankt Hans bål i Ravnholtsskoven og påhøre borgmesterens båltale.

Ja, den danske sommer kan være lunefuld og uforudsigelig. Selv om vi faktisk – vejrudsigterne taget i betragtning – havde indstillet os på at måtte opgive cykleferien, så blev det alligevel en prima oplevelse, selv om vi naturligvis savnede vore nordenfjordske venner.

Cykledag 2 – tirsdag

Vejret var fint fra morgenstunden. Lidt skyer og en sol, der tittede frem, og ganske lunt. Vi drog ud på den planlagte tur, der gik til Fredensborg Slot med den meget seværdige Nordmandsdal, hvor vi indtog madpakken. (Se evt. beskrivelsene på hjemmesiden www.willykok.dk/fredensborg.html ). Efter besøget i den skønne slotshave overvejede vi hjemturen. Skulle vi køre mod Øresund eller skulle vi køre rundt om Esrum Sø? Vi valgte den sidste mulighed, idet Herdis også derved fik opfyldt et løfte til sin niece om at køre rundt om denne sø. Det var herligt tørvejr på turen, og solen kom mere og mere frem. Lidt udasede lykkedes det i Nødebo at få nogle gode rosinboller til at stabilisere blodsukkerbalancen. Vi sprang over S-togsmuligheden i Hillerød og beså i stedet Barokhaven ved Freriksborg Slot med den nu reparerede vandkunst, Kaskaderne. Efter en herlig tur på 62 km havnede vi lykkelige og sultne i Allerød – og en anelse ømme i bagdelene.

Cykledag 1 – mandag

Herdis blev afhentet ved 888-bussen i Valby ved middagstid. I strid med vejrmeldingerne viste det sig at blive fint solskinsvejr hen ad dagen. Efter en lille frokost blev vi derfor enige om at drage ud på en ?introduktions-tur?. Vi besøgte Ølmosen – med de imponerende gule åkander, Vassingerød, Naturparken med den øvre Mølleå og Farumsø. En herlig tur på 22 km. Middagen blev konsumeret hjemme ? og mange tanker og skåler blev sendt til de manglende cyklegæster fra Vodskov.